Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      Люди зараз хочуть вкладати хоч у щось, тому інвестують у житло - міністр ЖКГ

      29 грудня 2011, 22:10 переглядів: 7222

      Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ співпрацює з Національним банком України (НБУ) і урядом у сфері створення нових схем іпотечного кредитування.

      Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

      "Нацбанку ми запропонували схему, за якою вони зможуть виділяти кошти під 3% річних, і тоді з усіма платежами іпотека людині обійдеться максимум в 10%. Така схема вже запропонована і розглядається. Але розкривати деталі поки рано", - сказав він.

      Очікування чергової хвилі кризи стимулює інвесторів вкласти "хоч у щось", тому за відсутністю альтернативи, люди вкладають у нерухомість, пояснив він.

      "Сьогодні прогнозувати кризу на ринку житла я не можу. Але я розумію, які механізми ми повинні запропонувати, щоб допомогти державі і населенню. Це і молодіжне будівництво, і соціальне житло і рефінансування через Державну іпотечну установу", - додав Близнюк.

      За його словами, в середньому держава витрачає на будівництво 14%, але в цій галузі країна слабкий гравець, адже більшість будівництв зводяться із залученням виключно приватних інвестицій, але сьогодні певна частина побудованого житла стоїть нереалізованим.

      "Так, вкладати населенню власні кошти в житло логічно, правильно, і дійсно необхідно. Але на сьогоднішній день в країні чітко спостерігається відсутність платоспроможного попиту на нерухомість. Тому основне завдання держави - його відродження, в тому числі створення умов для наповнення ринку дешевих кредитних ресурсом для розвитку іпотечного кредитування під доступні для населення відсотки", - зазначив Близнюк.


      Коментарі